angelica markén charleston houseAngelica Markén, bildkonstnär och gallerist född 1974. Arbetar figurativt i olja och akryl. Bosatt i Göteborg.

 

Inspiration: Brutalestetik, eskapism, slott, magisk realism, ansikten, antika brev & fotografier, hedonism, böcker, urskog, Vivienne Westwood, släktforskning, champagne, anti-jante, London, kvinnor, män, pipkragar, Alexander McQueen, kitsch, avantgarde mode, François Boucher, ockultism, livsöden, korpar, stilhistoria, National Portrait Gallery, Andalusien, palmträd, jazz, mönster, Bloomsbury gruppen, Oscar Wilde, stadsarkiv, skönhet, Queen Elizabeth I, porträtt, dagdrömmar & slott igen!hjärta

Mer info

BIO     CV     ENG

Jag målade mycket som barn. När jag var tolv år köpte jag mitt första staffli. Min dröm var att bli konstnär. Jag tänkte att jag hade ett eget språk och en egen plats /Angelica Markén